North GPS klocka


Vi hoppar fram ett steg i teknikens värld, detta i samarbete med Jollyroom där vi fått möjlighet att testa deras gps-klocka till barn av märket North. Själva gps-klocka i sig är ju inte något nytt men för oss är det en helt ny värld som aldrig tidigare testat detta. Jag tycker själva iden är super smart, vi alla som har barn vet ju hur lätt man kan vända ryggen åt en sekund och vipps så är barnen borta.

En svart North gps klocka till Wilmer och en rosa North gps klocka till Wilma


För att komma igång behöver man endast en gps-klocka och ett kontantkort, vi beställde gratis kontantkort från comviq som vi sedan satte in i barnens gps-klockor. Sen ladda vi ner appen SeTracker2 till våra mobiler och la in gps-klockornas ID nummer och svårare än så var det inte att komma igång. Dock har vi haft lite problem med att lägga till en extra enhet, eftersom barnen har en varsin klocka så vill vi ju gärna kunna se båda gps-klockorna på våra mobiler. Men tills att vi kommit på hur vi ska lägga till båda gps-klockorna på samma mobil så har vi just nu lagt in så jag genom min mobil kan spåra Wilmers klocka och Tommy kan genom sin mobil spåra Wilmas klocka.


Så vad är klockan bra till... Ja främst är den ju till för att man enkelt ska kunna hålla koll och se vart sina barn befinner sig. Tex om man har lite äldre barn som är ute och leker själva så kan man som förälder enkelt klicka in på appen man laddat ner på mobilen och där igenom en karta få ut exakt information om vart barnet befinner sig. Perfekt nu under semestertider när många åker iväg tex utomlands, till nöjesfält, djurparker osv osv... Att tappa bort sina barn på sånna ställen är nog alla föräldrars mardröm, men genom att använda gps-klockan så kan man på bara några få sekunder få fram vart barnet befinner sig. 

Det är genom GPS signaler som klockan skickar ut information till mobilen eller läsplattan så man enkelt kan se vart barnet som bär klockan befinner sig, tack vare gps signalerna så gör det även att räckvidden är obegränsad och kan nås över hela världen. 

 (den lila ikonen på kartan visar vart barnet som bär gps-klockan befinner sig)


Skulle barnet ta av sig eller tappa klockan så får man ett meddelande om detta skickat till sin mobil. Vad som också är smart är att jag som förälder både kan skicka meddelanden och ringa till klockan, dessutom kan jag även lägga in en områdes zoon i klockan. Vilket är perfekt om man har barn som är ute och leker själva, skulle barnet då gå utanför denna zoonen så får man ett meddelande om detta skickat till sin mobil att barnet befinner sig utanför detta området.

Utöver detta så har även klockan endel funktioner så barnet kan nå sina föräldrar, man kan nämligen lägga in upp till 10st telefon nummer i klockan så barnet enkelt kan ringa någon vuxen, dessutom har klockan också en SOS- knapp om olyckan skulle vara framme. Även stegräknare finns på klockan och självklart så visar displayen även digital klocktid så barnet enkelt kan se vad klockan är. 

Ställ gärna frågor om ni har några funderingar ang klockan så ska jag försöka svara så gott jag kan, vi är otroligt nöjda och klockorna kommer verkligen att användas flitigt av oss. Både när vi åker bort men också när barnen är ute och leker ensamma ute på gården. 

 
 
För er som är sugna på att köpa en gps-klocka så finns den att köpa för 50% just nu hos Jollyroom

-byErina, Barnprodukter, Jag tipsar, Wilmer 2017 | |
#1 - - Anonym:

Hej! Jag bara undrar om du har info om hur känslig gps signalen är. Om du ser på kartan vart barnet är så undrar jag hur stort området är där barnet/klockan befinner sig. På nån klicka jag kollade på kunde området vara 30 meter.
Hoppas du förstår min fråga å kan svara 🙏🏻😊

Svar: Hej. Jag gissar på att det är ungefär detsamma på alla klockor. För vad vi ser på kartan så är det väldigt exakt den visar vart barnen är. 30meter skillnad iofs så tror jag inte att det är så stor skillnad utan snarare handlar det om nån meter, men inget jag märkt av utan barnen är exakt där kartan visar de gånger som vi använt den.
Erina Tomasson

#2 - - Anonym:

Hej,
Jag lyckas inte få igång min, när jag startar den vill den ha pinkoden, men hur lyckas jag skriva in den? Testat varje knapp men inget händer? 🤔

Svar: pinkod? menar du id numret kanske? För vad jag vill minnas så skrev vi in det på appen där man spårar klockorna och inget som vi skrev in på själva gps klockan, utan man skrev in numret som står på klockan i appen för att kunna koppla samman dom
Erina Tomasson

#3 - - Maria :

Hej har precis beställt en måste man ta bort pinkoden på sim-kortet innan man sätter in det i klockan?

#4 - - Maria :

Hej har precis beställt en måste man ta bort pinkoden på sim-kortet innan man sätter in det i klockan?

#5 - - Anonym:

Hej måste man ta bort pinkoden på sim-kortet innan man sätter in det i klockan ? Har nämligen precis beställt en

#6 - - Anonym:

Hej, ja min klocka vill ha pinkod, men hur hör man för att ta bort pinkoden innan man sätter i det i klockan? 🙈

#7 - - Anonym:

Vart sätter man in sim-kortet?

Svar: Du får använda den lilla mini mini skruvmejseln som följer med i boxen med klockan och öppna klockan för att sätta in sim kortet. Du skruvar upp de 4st skruvarna som håller fast den silvriga plattan på undersidan av klockan och där under sätter man in sim kortet.
Erina Tomasson

#8 - - Elina:

Hej! Vi har precis kommit igång med klockan men de enda vi inte förstår är hur man ringer från den? Vi kommer in i telefonboken men sen då? :-) Med vänlig hälsning, Elina

Svar: Har ni tankat på så det är pengar på kontantkorter?
Erina Tomasson

#9 - - Veronika :

Hur stor är månadskostnaden på kontantkortet ungefär?

Svar: Beror på om barnet ringer eller inte. Om man själv ringer till barnet så blir det ingen kostnad alls.
Erina Tomasson

#10 - - Johanna :

Hej,
Jag har problem med att ena klockan vill ha en pin när jag startar den? Den andra går direkt till att ställa in tid men den säger att giltigt simkort inte sitter i? Jag har satt i simkort men har inte tankat på det om det kan bero på det?
Har du svar på ovan tre frågor vore det uppskattat..
Tack.

#11 - - Britta:

Hej! Fick hem mina klockor idag. Läste i blogginlägget att ni endast köpt kontantkort; behövs det alltså inget sim-kort? Som jag förstått det behöver jag köpa till sim-kort också nämligen, och lägga in under själva batteriet.


Upp