Enkel, snabb, fin och super god somrig tårta


 
Efter gårdagens bild på Instgaram där jag visa upp tårtorna jag bakde igår till Tommys födelsedag så önskades det recept av väldigt många så jag tänkte att jag passar på att dela med mig av receptet även här. Detta är verkligen en av de absolut godaste tårtorna jag vet, busenkel att göra, går snabbt och den blir dessutom riktigt fin för ögat att titta på. Att den är enkel och går snabbt att göra beror på att den innehåller "fusk" ingredienser som jag kallar det, men den blir verkligen så otroligt god med söta och somriga smaker.

RECEPT FÖR EN TÅRTA, DU BEHÖVER:
- 1st förpackning tårtbotten med tre lager
- 1 förpackning citronfromage
- 1 förpackning vit chokladmousse
- 200g vit choklad
- 200g philadelphila ost
- 1 ask hallon


1.
Börja med att blanda ihop citronfromage (en förpackning per tårta) Jag blandar pulvret med hälften mjölk, hälften grädde istället för bara mjölk då den blir mer fast och stadig på tårtan. (här går det åt 1,25dl mjölk och 1,25dl grädde per tårta)

2. Sen blandar jag ihop den vita chokladmoussen (en förpackning per tårta) och gör samma sak här att jag blandar pulvret med hälften mjölk och hälften grädde istället för bara mjölk. (här går det också åt 1,25dl mjölk och 1,25dl grädde per tårta)

3. Låt det stå i kylen ca 30minuter.


4.
Smält 200g vit choklad över vattenbad, när det smält blandar jag ner lika många gram Philadelphia ost (200g per tårta) och blandar ihop detta. (spara gärna lite choklad till dekoration)


5. Plocka fram tårtbotten och lägg över all citronfromage på första lagret av tårtbotten


6.
Och all vit chokladmousse över nästa lager tårtbotten


7.
Sen lägger jag på sista tårtbotten och häller över blandningen från den vita chokladen och philadelphia osten. 

8. Och sen är det bara att börja dekorera tårtan, jag använder choklad pinnar som jag ställer runt hela tårtan (ca 2 paket per tårta) och sen dekorerar jag med hallon, hallonblad och lite vit choklad uppe på tårtan. 

 

-byErina, Jag bakar, Recept | recept tårta, somrig tårta, super enkel tårta, tårta med chokladpinnar, tårta med citronsmak, tårta med hallon | |
#1 - - Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!:

såg riktigt god ut

Svar: Det är den, MUMS
Erina Tomasson

#2 - - Caroline:

Vilken vacker tårta, den ser verkligen jättegod ut. :)

Svar: tack snälla, den är precis lika god som den ser ut att vara :)
Erina Tomasson

#3 - - Anonym:

MUMS

#4 - - Helena R:

Så fin tårta ♡
Den ska absolut testas !

Svar: Ja det måste du verkligen göra, såå såå god. Du får säga till om du får tillfälle att göra den så får du berätta vad du tyckte sen
Erina Tomasson

Upp