Pulka Söndag


 
Så äntligen har snön kommit till Karlstad, i samma veva som man var redo för våren och inte trodde vi skulle få någon vinter. Och med risk att snön lär försvinna lika fort igen så passade vi på att bege oss ut i pulka backen idag. 
 

 
-byErina, Familjen, Wilma 2017, Wilmer 2017 | |
#1 - - Anonym:

Hur ont skulle det göra i ditt hjärta om din son satt och åkte på den rosa pulkan och du la upp den bilden här? Jag bara undrar för allt från pulkor till skridskor mm är extremt färgkodat för er. Så därför undrar jag om du skulle må psykiskt dåligt över att se din son på en rosa pulka?

Svar: För min del att se wilmer i den rosa pulkan skulle inte göra mig något. Däremot så är wilma inne i sin värsta rosa period någonsin och allt ska va rosa rosa rosa. Wilmer satte sig faktiskt i wilmas pulka (bara för att jäklas, för han vet hur hon blir) och oj vilket liv det blev. Det blir mycket sånt som vi köper lika saker av som tex det du nämner pulka och skridskor. Wilma ska ha rosa och ja då tar vi en annan färg till wilmer för att det inte ska blandas ihop. Men klädet däremot så klär jag gärna wilmer i vad jag kallar "pojkfärger" även om vi har rosa kläder till han. Tex rosa chinos eller rosa skjorta älskar jag att ha på han vid finare tillfällen som tex kalas, dop, bröllop. Wilma däremot är jag trött på alla rosa kläder men stt säga det till en 4åring är inte det enklaste. 🙄🙄
Erina Tomasson

#2 - - Anonym:

Fast det är ju ni som vuxna som bestämmer vad som köps, inge en fyraåring. Vad är så hemskt med att köpa två pulkor i samma färg, ex rosa? Då blir det aldrig någon diskussion kring vems som är vems eller liknande.

Svar: Ja det är vi vuxna som bestämmer vad som köps. Jag gillar att köpa olika och då köpa tex blått till wilmer och rosa till wilma. Dom är nöjda med det och vi också så jag ser ingen anledningen att behöva göra på annat vis. ☺️
Erina Tomasson

#3 - - Anonym:

Ur ett genusperspektiv är det illa att placera sina barn i "fack" pga kön. Tror inte att du skulle tillåta nåt av dina barn att ha grejer i annat än typiska pojkfärger och flickfärger. Varför inte ge dina barn massa valmöjligheter istället för bara två? Varför får barnen inte välja fritt bland färger och leksaker. Utan du som förälder placerar dem i ett sammanhang utifrån deras kön.

Svar: Helt ärligt så bryr jag mig inte om genus. Jag har en pojk och en flicka och därmed är dom olika. Ordet H*N (med bokstaven E mellan H och N) är det mest värdelösaste ordet som kommits på och något jag aldrig kommer säga. Det är typ allt jag vet om genus. Varför inte bara respektera att alla är olika. Mina barn gillar rosa och blått och det gör jag med, men det betyder inte att dom inte har andra valmöjligheter. Wilmer kan leka med dockor här hemma och Wilma kan leka med bilar och det är jag självklart okej med och aldrig något jag skulle förbjuda dom att göra utan snarare uppmuntrar dom att leka med vad dom vill. Jag lägger mig inte i vad andra köper för kläder och leksaker till sina barn så jag förstår inte varför det är så intressant att lägga vikt i hur andra gör. Sålänge jag har två glada och friska barn så är jag mer än tacksam.
Erina Tomasson

#4 - - Helena R:

Den backen har jag åkt många gånger i när jag jobbade i huset bredvid:) kan gå lite för fort för min del bara... härligt med snö !!

Svar: Jasså har du jobbat i närheten? På skolan då eller i nån av lägenheterna ?
Erina Tomasson

Upp