Kolmården Dag 2


Efter en skön natts sömn på hotellet inne i Norrköping centrum så var det dags för dag 2 på kolmården, idag hade vi inte så mycket på att göra listan som dagen innan då vi redan hade hunnit med en hel del just pga att det var så lite folk där dagen innan. Denna dagen var det dock dessto mer folk i parken men ändå inte så mycket som vi är "vana" vid från tidigare år vi varit där. 

(INLÄGGET FÖR DAG 1 PÅ KOLMÅRDEN HITTAR NI HÄR)

 
Vi börja med att strosa runt lite bland olika djur för att sedan gå iväg och ta linbanan/safari ifall det skulle hinnas bilda köer där. För linbanan ville vi ju åka även denna dagen, iallafall Wilmer var sugen på det men Wilma tyckte inte alls att den var så intressant.
(fler bilder på björnarna hittar ni HÄR från Dag 1)

(fler bilder på tigrarna hittar ni HÄR från Dag 1)


(fler bilder från linbanan/safari hittar ni HÄR från dag 1)

 Sen gick vi iväg till aporna när dom skulle matas då vi missade aporna dagen innan

Och Wilmer som gillade sälarna ville gärna gå och kika på dom igen och även Delfin showen var vi på denna dagen en extra gång då barnen älskade det.
alltså kolla pälsen på dom, undra om dom är lika mjuka som en filt/pläd som dom ser ut att vara

 
Sen traska vi vidare bort till savannen och där bjöds det på fight mellan djurenSurikaterna som också var en stor favorit gick vi ner och kikade på även denna dagen och så stanna vi till hos elefanterna. Tanken var att vi även skulle bli kvar och se när dom matades men barnen var så trötta efter två långa dagar på kolmården så efter att vi hade varit hos elefanterna så började vi gå mot utgången.
(fler bilder på surikaterna hittar ni HÄR från Dag 1 på kolmården) 
Ända tills jag kom på att dom även har en klapphage/bondgård för barnen, och tur var väll att jag kom på det för detta var Wilmas absoluta favorit ställe. Ja hon skulle verkligen passa på en bondgård, hon är så kärleksfull och pussar, kramar och älskar dessa små gosiga djuren så himla himla mycket. Och det var inte alls populärt när vi skulle gå därifrån. Fler bilder från bondgården hittar ni i detta inlägget.


 
Efter att vi var nöjda och klara inne på kolmården så bestämmde vi oss för att även gå in på Tropicarium som ligger precis bredvid ingången/utgången till Kolmården. Och här inne var mina absoluta favoriter och både Wilmer och Wilma blev hel tokiga här inne lixom även Tommy. Dom små söta aporna som hoppar runt här inne, jösses alltså, jag kunde verkligen inte slita mig ifrån dom och vi spenderade hela 2 timmar bara bland aporna. Först vart dom hel tokiga i Tommys ryggsäck och anfallde honom och kom hoppandes och satte sig på hans axlar och vägrade hoppa därifrån, 5st hade han på sig som mest samtidigt!. Och sen var dom på oss alla och kom hoppandes från alla håll och kanter hela tiden. Kan säga att resten av besökarna som var där var som tokiga med sina kameror när aporna satt på mig och Tommy och slutade aldrig ta kort, så jag kan ju bara tänka mig hur många bilder folk tagit på oss och aporna medans vi själva knappt han ta en enda bild för att vi bara njöt så av apornas sällskap. *haha* Ja hade jag kunnat hade jag lätt tagit med mig dom allihoppa hem.  

 
-byErina, Allmänt, Familjen, Resa, Wilma 2017, Wilmer 2017 | kolmården, kolmården 2017 | |
#1 - - Helena R:

Så fina kort !!
Kolmården är så mysigt att strosa runt på ♡ Getter har vi haft två stycken här. De blev så tama att vi inte kunde gå ut och gå utan att de hoppade över staketet och gick med... inte alltid vad man ville ha med sig 😀

Upp