Ett försök att odla egen basilika


Med en hög kostnad på att köpa färsk basilika här hemma var och varrannan dag så tänkte jag försöka ge mig på att odla egen. Jag hoppas verkligen att det ska börja växa lite rötter på de två små plantorna jag ställt i vatten, lyckas ja, jag då får dom åka ner i jord och växa till sig, Sen är det bara att sätta igång och odla mera, ska även testa på att köpa frön och odla helt från grunden, men ska avvkata lite innan jag sätter igång med det. Tänkte jag skulle försöka få ordning på mitt lilla mini växthus jag har här hemma innan och rusta upp och göra det snyggt och fint :)  
-byErina, Allmänt, Mat, Pyssel | |
#1 - - Anonym:

Jag brukar köpa en kruka basilika i butik, plantera om och låta växa till sig. Den kan bli som en liten buske, upp emot en halvmeter hög:)

Svar: men åååh varför har jag inte tänkt på det, jag tar den lite krångligare och mer tidskrävande vägen haha. Får göra som du säger också :) Hur ofta vattnar du den? För som de man köper i butik i den lilla lilla kruka med jord dricker dom ju hur mycket vatten som helst, ibland undrar jag om den helt skulle vilja stå i vatten dygnet runt. Den brukar få bada då och då i diskhon som jag fyller upp
Erina Tomasson

Upp