Universeum 2017


För tre veckor sedan när vi var i Göteborg för att gå på Disney On Ice så passade vi även på att dagen efter besöka Universeum eftersom vi ändå var i Göteborg. Och vi vet ju hur mycket barnen uppskattade när vi var där förra året, men då hade dom tyvärr inte den nya regnskogen klar. Så detta blev premiär i regnskogen för våran del, tråkigt dock att dom istället hade vattnetsväg avstängd nu och även istiden. Men vem vet, det kanske blir ett besök till på Universeum innan ret är slut, för vi brukar ju ta några turer ner till Göteborg varje år. Vi passade iallafall på att ägna stor del av tiden i regnskogen men också i rymden, teknik delen och självklart i akvariehallen.


När man ska väga sig så hade det ju inte varit helt fel att bo på planeten Merkurius som mer än halverar vikten 

 
Den röda lilla saken blev min bästa vän inne i regnskogen, den var inte rädd för fem öre för mig och kom flygandes och landade bredvid mig flera gånger. 

Och pappa Tommy blev kompis med en av aporna, jösses vad denna apan var närgången. Men bara mot Tommy, den skulle upp på axlarna och sitta och ville pussas och allt möjligt. "varning aporna kan bitas" stod det på skylt där inne, men ja vad gör man när apan kommer till en istället. Den var iallafall riktigt tam och så nyfiken.

Den stora trädkojjan inne i regnskogen som man dessutom kunde gå i en urhojkad trappa inne i trädet.

 
Kan en fågel låta som en katt? Svar: JA!!!

 
Aporna höll sig gömda i regnskogen, men såfort Tommy kom till deras del där dom höll till så kom denna apan fram och skulle klättra och pussas. Och som på bilden, sträcka ut tungan till Tommy, haha så söt. 

 
Den stora hängbron högst upp inne i regnskogen


Måste bara säga att regnskogen var en så WOW upplevelse, jag skulle lätt kunna gå runt där inne i en hel dag. Flera våningar stort och stigar, gångar och broar överallt. Ljudeffekter som lät som monsunregn, alla riktiga djur som levde fritt där inne och gjorde alla möjliga ljud ifrån sig och som kom flygande, gående, springande lite hur som helst runt om en. ja det var en riktig wow upplevelse. 


Vi passade även på att vara med på hajmatningen inne i akvariehallen. 

Och min favorit fisk, Nemo. Ja för mig heter alla clowfiskar Nemo.


Har så många bilder från vårat besök, men känner att jag kan inte riktigt bomba er med hur mycket som helst. Vill se bilder från vårt förra besök på Universeum när vi var där förra året så hittar ni det HÄR, där finns bilder med från andra ställen som vattnets väg och istiden. Och mycket finare bilder också, jag orkade inte hålla på att byta objektiv osv nu denna gången så bilderna blev som dom blev. jag filmade större delen av besöket nämligen och valde att lägga energi på det istället denna gången. 


-byErina, Allmänt, Familjen, Wilma 2017, Wilmer 2017 | |
Upp