Andra Advent - Bakar Lussekatter


 
Efter mardrömsmorgonen så avslutade vi ändå dagen med en mysig bakstund denna andra advent, lussebullar var det som stod på familjens att-göra-lista. Jag testade ett helt nytt recept utan kesella och hade istället ägg i degen, och resultatet.. ja det blev våra mest lyckade lussebullar någonsin. Jag smörade dom även med smält äkta smör efter dom varit i ugnen vilket gav dom en ännu saftigare och godare smak. Ja dom var verkligen lyckade, recept kommer komma här på bloggen lite senare idag. 

 
 

 

 
 
-byErina, JUL 2017, Jag bakar, Wilma 2017, Wilmer 2017 | andra advent, baka lussekatter, baka med barn, lussekattsbak med barn | | 4 kommentarer |

Skrämde livet ur oss

 
 
Wilma skrämde livet ur oss inatt... kommer in mot vårt sovrum vid halv 5 inatt och jag hör nånstans i huvudet hur hon chippar efter andan. Både jag och Tommy sover så himla tungt så vi har till och med svårt att höra klockan på morgonen, men detta vaknade jag av fast det knappt lät nått. Flyger upp ur sängen och skriker rakt ut så Tommy flyger upp ur sängen han också.

Samtidigt som Wilma chippar efter luft så hör jag ändå då och då av ljudet att det är krupp hon har. MEN JAG HAR ALDRIG VARIT MED OM ATT DET VARIT SÅHÄR ILLA, så jag vart så jäkla rädd och får panik. Springer runt som en yr höna här hemma och säger till Tommy att ha henne sittandes, öppna fönster och jag hämtar vatten samtidigt som jag har 1177 i telefon med en före i kön. (annars hade jag lagt på och ringt ambulansen) I andra änden ringer jag till min mamma. 

Tommy mer eller mindre "kastar" ut mig ur sovrummet för han ser ju vilken panik jag har och vill att Wilma ska ha det lugnt så hon kan fokusera på andningen. Sen svarar mamma i ena änden av luren och jag kommer inte ihåg vad hon sa mer än att vi ska ta ut Wilma i kylan på balkongen och att jag ska ringa 1177 som jag sa att jag redan gör. Sen svarar 1177 strax efter och jag börjar gråta och får panik och säger att Wilma knappt andas och att det låter som krupp då det låter lite skällande samtidigt som hon försöker få luft. Hon hostar ju inte ens, då hon har svårt att andas. Annars hör man ju vid hosta på en gång att det är krupp.

Så tjejen på 1177 är så jäkla lugn i rösten så jag blir nästan irriterad för att jag är i panik. Vi hade då inte hunnit få Wilma på balkongen än, så hon säger åt oss linda in Wilma i en filt och ta ut henne. Samtidigt frågar de på 1177 efter Wilmas personnummer och jag får blackout, det står helt stilla i huvudet på mig och jag kommer inte ens ihåg mitt eget barn personnummer. Så jag bara chansar men nä det fel gång på gång, samtidigt frågar hon hur det går med Wilma. Och nånstans efter 5minuter på balkongen i kylan så börjar hon andas normalt igen. 

Men tjejen på 1177 ber oss åka in till akuten så dom ändå får undersöka Wilma. Hon har då inte helt hundra procent syresättning efter någon slags provtagning dom gör, men allt annat ser helt okej ut. Wilma har ju varken varit förkyld eller haft feber eller nått, ingen i familjen har varit sjuk nått ännu denna höst/vinter. Men tempen visa att hon hade feber på akuten så hon ska väll bli förkyld antog dom så hon har virus i kroppen. Sen kom läkaren och undersökte och ja det såg bra ut, svullna halsmandlar eller vad det var han sa. Men allt annat såg bra ut så vi kunde få åka hem.

Barnen har ju haft krupp innan MEN jag har aldrig varit med om att det varit såhär illa. Fy fasen vilken mardröm.


-byErina, Allmänt, Wilma 2017 | | En kommentar |

Fotografering inför årets julkort


 Foto: Erina   ll   Redigering: Sara Lyckeqvist


Här kommer ett litet tjuvkik från helgens fotografering, den årliga vinterfotograferingen till årets julkort. Jag blev faktiskt riktigt nöjd med bilderna och ljuset som kikar fram bakom träden... ja vi hittade verkligen en perfekt plats att ta kort på. Vi hade dessutom tur med vädret iallafall, för dagen efter fotograferingen vaknade vi upp till ett grått och trist Karlstad med grönt på marken och inte det minsta lilla vitt fanns kvar i varken träd eller på mark.

Vill passa på att tipsa om otroligt duktiga Sara Lyckeqvist också som kontaktade mig och frågade om hon fick testa att redigera en av bilderna från denna fotograferingen. Då jag själv inte har något redigeringsprogram blev jag super glad för denna förfrågan och resultatet av redigeringen blev ju fantastiskt. Och när hon dessutom erbjöd sig att redigera fler av bilderna från helgens fotografering blev jag så tacksam. Kika gärna in hos henne på Instgaram där hon delar med sig av massor av fantastiska bilder. 

Nu ska jag bara få tummen ur och beställa hem julkort i tid också. Min att-göra-lista inför kommande 2veckor är så lång så jag orkar lixom inte ta tag i nått av det. Idag har jag varit ledig och tänkte få massa saker gjorda, men ja riktigt så blev det inte. Men jag måste verkligen försöka samla på mig lite energi inför imorgon och beta av lite punkter på min lista. 

Har ni tagit några julkort ännu?

Upp