Kungshamn & Smögen


Det har blivit tradition att vi åker ner till Kungshamn på sommaren hem till våra fina vänner Frida och Fredrik, och denna sommaren var inget undantag. Trotts mycket på att göra listan under semester så lyckades vi klämma in 3 dagar som passade båda våra familjer. Jag har verkligen gått och förälskat mig i Smögen, för oss är ju detta rena semester paradiset att få åka dit en gång om året, men tänk de som bor där året runt, ja jag hade inte tackat nej till det. 


Barnen hoppa ner i poolen direkt när vi kom hem till våra vänner i KungshamnEfter pool badandet packa vi in oss i våra bilar och åkte över till smögen för att fiska krabbor. Ja detta var faktiskt första gången som både jag och tommy fiska krabbor och även premiär för barnen och Wilmer tyckte det var riktigt skojj.


Efter krabbfiskandet åkte vi tillbaka till huset och åt god mat, barnen lekte, papporna spela tv-spel och jag och Frida satt och pratade och bara tog det lugn och åt massa onyttigheter.


Nästa dag tog vi tåget över till smögen och strosa runt där i flera timmar, käkade glass, shoppa kläder till vuxna och små för att sedan ta tåget tillbaka till Kungshamn där vi stanna till på campingen brevid våra vänners hus så barnen kunde leka av sig i lekparken. När vi kom tillbaka till huset kolla jag vädret och insåg att nästa dag skulle bli regnig, så jag, tommy och barnen åkte själva tillbaka till smögen en snabbis för att ta lite kort på fiskebodarna på smögen bryggan som blivit lite av en tradition även det. Sen på kvällen blev det god middag, barnen lekte och bada ännu mera i poolen, papporna intog soffan på övervåningen även denna kvällen för att spela tv-spel och jag och frida plocka fram godsakerna och kollade ikapp massa klipp på youtube som vi missat. Sen nästa dag var det dags att säga hejdå och åka tillbaka hem till Karlstad igen, men först tog vi ett shopping stopp på köpcentret Torp i Uddevalla. 
-byErina, Allmänt, Resa, Wilma 2017, Wilmer 2017 | fiska krabba, kungshamn, smögen, smögen bryggan | | En kommentar |

Reunion 2.0


Exakt 4veckor sedan har gått sedan vi var nere hos våra vänner i Halmstad, det är Hanna och Johan som varje år bjuder ner oss och flera andra vänner till deras hem för en hel helg utan barn. Denna sommar var det dags för 3:e återträffen och det kunde inte varit mer perfekt än vad det var, strålande väder, grillkväll, musik quiz, drinkar, äventyrsgolf, after beach med publikrekord på Tylösand, kräftskiva, femkamp och ännu mer alkohol. En sån där perfekt barnfri helg i fina vänners sällskap. 

Bilder från halmstad helgen 2015 hittar ni HÄR och bilder från 2016 hittar ni HÄR.

 
Bilderna nedan är fotade av mig och Linda Blom, fler bilder och filmklipp hittar ni på Instagram under hashtaggen #reuniontvåpunktnoll. Och går ni in på Jennifer och Robins youtube kanal så hittar ni där två klipp från helgen. 
Ena delen hittar ni här Del 1 som börjar 8:45min in i klippet/videon och här hittar ni del 2 från helgen. Rekommenderar verkligen att gå in och kika där, jennifer och robin är riktigt dukta både med kameran och redigeringen så jaa videoklippen rekommenderar jag er verkligen att gå in och kika på. 

Dukningen inför fredagens grillfest och musik quiz.
Påväg till stranden för att skåla

 

Värparet Johan och Hanna till vänster & Robin och Tommy till höger på äventyrsgolfen.

 
Publikrekord på after beachen, det var så mycket folk så dom fick stänga igen grindarna så inga fler kunde gå in, ja de som syns på denna bilden är ingenting av hur mycket folk det var. Och mitt i detta drar jag med mig Sandra mitt i publik havet, det tog oss "bara" 20min att knö oss fram bland alla människor som stod packade inpå varandra. Men till slut stod vi där framme i mitten och kunde dansa, sjunga och hoppa tills vi knappt fick nån luft och i panik fick ta oss ut därifrån då det på riktigt kändes som vi skulle klämmas ihjäl. Jag brukar inte ha svårt för att knö såhär bland folk, och även om det inte på bilden syns så var de det sjukaste jag varit med om. 

På beachen för gruppfotografering


Lördagkväll bjöd på kräftskiva och femkamp.

 

-byErina, Allmänt, Resa | after beach, barnfritt, fem kamp, grillkväll, halmstad, kräftskiva, musikquiz, party, reunion, tylösand, äventyrsgolf | | Kommentera |

Självplock av Blåbär - Gillberga Bär


Inlägg i samarbete med Gillberga Bär

 
I måndags tog vi oss en tur till Värmlands Nysäter till Gillberga Bär för att testa på självplock av blåbär, och wow snacka om en klass för sig. Första gången vi testa på detta men absolut inte den sista, både jag, Tommy och barnen älskade det. Hela 5kg blåbär fick vi ihop, och fler burkar hade vi i bilen än det som syns på bilden här under. Och detta tog oss inte ens 1timma att plocka ihop. Önska vi hade haft med oss mer burkar för här hade jag kunnat stanna kvar hela eftermiddagen, vilken idyll att gå bland de enorma blåbärsburkarna och bara plocka plocka plocka istället för att i skogen försöka leta till sig några enstaka små blåbär. Dessa är dessutom riktigt stora och så himla goda. Av de fyra sorterna som fanns föll vi lite extra för två av sorterna, Tommy och Wilmer föll mest för PUTTE de som smakar och i färgen ser mer ut som våra egna svenska skogs blåbär medan jag och Wilma föll för NORTH BLUE, de stora mer ljusblå blåbären med lite syrligare smak likt de man köper i ask i affären. Dock går ju inte affärens små askar för 40kr att jämföra med 1kg (2liter) för 70kr och dessutom helt färska direkt från buskarna och få plocka dom själv. Ja sa jag att vi total ÄLSKA detta med självplock av blåbär. Hade tidigare inte ens en aning om att detta fanns, men glad att vi vet om det nu. Så bor ni i närheten eller har vägarna förbi Värmlands Nysäter (40min från Karlstad) så rekommenderar jag verkligen att svänga förbi hos Gillberga Bär


-byErina, Allmänt, Jag tipsar, Wilma 2017, Wilmer 2017 | blåbär, gillberga bär, plocka blåbär i värmland, självplock, självplock blåbär, värmlands nysäter | | En kommentar |
Upp