Han cyklar


-Mamma jag älskar min cykel... jag har helt tappat räkningen men oj vad jag hört Wilmer säga dessa orden många gånger. Och jag älskar den precis lika mycket jag, för inte är det lätt att hitta en stilren cykel utan massa färgglada färger, mönster och tex disney tryck. Denna av märket STOY är bara så fin, lixom lillasyster Wilmas cykel som är en likadan fast i ljusrosa och några tum mindre. 

 
Hur som helst, jag har ju faktiskt berättat för er om cykeln innan, men vad jag inte berättat innan är att tidigt i sommras lärde sig Wilmer att cykla utan stödhjulen. Pappa T monterade av stödhjulen och ska sen gå upp och hämta hjälmen. Och jag står redo och väntar på att börja filma när pappa T skulle komma tillbaka ner, men innan han hinner ner igen så sätter sig Wilmer på cyklen och trampar iväg. Alltså jag var så chockad så jag stoppa han inte ens trotts att han inte hade någon hjälm på sig. Men direkt pappa T kom ner åkte hjälmen på och han lixom jag stod där lika chockad och undrar om det verkligen ska vara sådär enkelt att lära barn att cykla. För inte var det vi som lärde han iallafall utan han lärde sig själv och kunde tydligen redan detta. Där och då undrar man ju samtidigt varför man inte tatt bort stödhjulen tidigare, nåja bättre sent än aldrig. 

Nu några månader senare cyklar han som som den värsta galningen på gården här hemma och man skulle inte kunna tro han gjort nått annat än suttit på en cykel hela sitt liv. Mest poppis just nu är att stå upp och cykla, man ska absolut inte ha rumpan på sadeln tydligen och så ska det cyklas i hög fart nedför nån kant så cykeln flyger i luften en halv sekund typ. Hjärtat hoppar dubbelt varje gång men peppar peppar så har han ännu inte ramplat och slagit sig. 
 
-byErina, Wilmer 2016 | |
#1 - - Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!:

så fin cykel

#2 - - Anonym:

Tänk den dagen han vill ha en cykel med färger eller Disney figur på, får han inte ha det då?? Bara en undran.

Svar: Nej han kommer inte få en cykel med disney, sånna saker håller vi oss till på mindre leksaker och behöver inte vara på cyklar, kläder, barnrummet osv... Sen finns det självklart nått man kan göra undantag på. Men cykel tex är ju nått jag köper och överraskar med, då blir han glad för den cykeln han får och det måste inte vara blixten, spiderman osv för att han ska bli nöjd.
Erina Tomasson

#3 - - Erika- familjeliv, träning och inredning:

Vad duktig han är! Vår 3-åring fick en cykel med stödhjul i födelsedagspresent men han är inte alls intresserad av att cykla. Han vill mer att man ska köra han i hans lilla traktor, haha, Tänker att han får ta det i sin egna takt. Kram!

Svar: Precis som du säger, låt han ta det i sin egna takt. Det kommer att komma den dagen då han är intresserad av cykeln ☺️ Kram
Erina Tomasson

Upp