Ett försök att odla egen basilika


Med en hög kostnad på att köpa färsk basilika här hemma var och varrannan dag så tänkte jag försöka ge mig på att odla egen. Jag hoppas verkligen att det ska börja växa lite rötter på de två små plantorna jag ställt i vatten, lyckas ja, jag då får dom åka ner i jord och växa till sig, Sen är det bara att sätta igång och odla mera, ska även testa på att köpa frön och odla helt från grunden, men ska avvkata lite innan jag sätter igång med det. Tänkte jag skulle försöka få ordning på mitt lilla mini växthus jag har här hemma innan och rusta upp och göra det snyggt och fint :)  
-byErina, Allmänt, Mat, Pyssel | | En kommentar |

ÅH MAJJ GADD

 
 ...denna ungen alltså. Världens bästa, finaste, underbaraste lilla 3åring, våran älskade Wilma, men ja nog kan hon göra både mig och pappa T gråhåriga. Jag har aldrig någonsin nånsin träffat på någon med en sån enorm vilja i en sån liten kropp. Wilma lever verkligen i sin egna lilla värld och det är till och med nästan rent ut sagt omöjligt att sätta ner en fot och få en syl i vädret här hemma. Lilla mini bossen. Vad vi än gör så lyckas hon alltid få sin vilja igenom, ja för nog är hon bortskämd den lilla damen när man gång på gång viker sig.

Världens fartfläkt som är överallt och ingenstans, ska göra tusen saker samtidigt och vägrar lyssna gör hon också. Hon kan verkligen gå en på nerverna ibland, man försöker få kontakt, och man vet att hon hör en men vägrar ge några tecken och låssas bara att hon inte hör. Dessutom avskyr denna lilla damen att städa, VARJE gång vi ska städa här hemma utbrister hon "ja haj ont i foten" så kramar hon om foten och visar vart det gör ont, eller så är det "ja haj ont i magen" så håller hon sig om magen och säger sedan att hon kanske måste spy om hon städar. Alltså vart får hon allt ifrån, envisare, busigare, lurigare och mer bestämd unge får man leta efter...

Och vet ni vad hennes favorit ord är just nu, som används mer än flitigt såfort man säger till henne... ÅH MAJJ GADD (oh my god) Ja man kan ju inget annat än skratta och näst intill vika sig dubbelt av skratt. Älskade underbara unge alltså, världens bästa och mest egna person, våran lilla Wilmis. 


 
 
-byErina, Wilma 2016 | | En kommentar |

Söndags mysVi myser till det lite extra denna söndag med massa god frukt här hemma, frukfat delux varje helg är numera ett måste. Då det inte blev någon i fredags eller lördags fick vi slå till och göra denna söndag lite extra mysig. Snart ska barnen nattas, jag ska duscha, packa paket och sen ska jag lägga en stor order på massa C9 boxar som jag fått beställning på under helgen. Så himla kul att det är så många som vill haka på och köra på med denna fantastiska C9 kuren, för jaaa den är verkligen så fantastisk som alla säger.


 
-byErina, Allmänt, Mat, Vardagsmys | | 2 kommentarer |
Upp