Gott Nytt År

 


Kikar in lite snabbt mitt i allt bestyr här hemma inför kvällens nyårs firande. Vill passa på att önska er alla ett gott nytt år.
 
-byErina, Högtider | | En kommentar |

Förrätt - Bruschetta


 
 
Nått som vi har som tradition på nyårasafton är bruschetta till förrätt, en bruschetta går att göra på alla möjliga olicka sätt och vis på, men jag har självklart min alldeles egna favorit som jag brukar göra. Vitlöksbruschetta på rocculabädd med parma skinka, tomater, avokado, sparris och olivolja. Dessa bilder tog jag nu imorse och gjorde ordning en bruschetta enbart för att ta kort åt er, och tur var väll det för nått vi glömde handla hem igår var roccula sallad. Jag brukar som sagt lägga smörgåsen på en bädd med roccula sallad, så det får bli en tur till affären snarast och köpa hem det. Det jag gillar med denna förrästen är att den både är super enkel att göra, den är fin att se på för ögat och självklart att den är så fantastisk god. 
 

Du behöver: Valfritt bröd, vitlöksklyftor, olivolja, tomater, avokado, sparris, färsk basilica, fling salt och parma skinka.

GÖR SÅHÄR:
1. Värm upp stekpannan på ganska het värme, häll ner olivolja och stek smörgåsarna ca 1min på varje sida för att få en lite hårdare yta och så att den super upp olivoljan från stekpannan. 
2. Skala en vitlöksklyfta och skrapa den ordentligt på hela ovansidan av brödet.
3. Haka tomater och avokado i små bitar och rör samman med lite olivolja och lägg på smörgåsen
4. Stek sparris i smör och lägg ovanpå tomat och avokado blandningen
5. Toppa med parma skinka, basilika och flingsalt och eventuellt ringla lite olivolja om det önskas. 

Serveras godast om smörgåsen fortfarande är varm, smaklig måltid :)

 
 
 
-byErina, Mat, Recept | bruschetta, förrätt, recept | | 2 kommentarer |

Julafton 2015


Hej och god fortsättning, sista dagen på detta året är kommen och jag tänkte innan året är slut så måste jag ju ändå få upp ett litet inlägg om julafton som jag ännu inte riktigt hunnit med. Julen firades som vanligt hemma hos barnens gammel farmor och gammel farfar där vi alla från både min och pappa T:s släkt samlas. Så här blir det bara firande en gång då vi har möjligheten att ha så bra kontakt alla i våra släkter att vi kan vara under samma tak och trivas så bra i varandras sällskap att vi vill fira in julen alla tillsammans. Som vanligt så börjar vi med glöggmingel, sen är det dags för Kalle Anka klockan 15, vid 17 tiden käkar vi maten, sen kommer tomten vid 18-19 tiden och sen vid 20 tiden är det dags för julklappsleken tillsammans med allt julgodis och efter det plockas ris 'a la malta:n (stavning?) fram. Men nu tänkte jag bjuda på en liten bild bomning här, bilderna är katastrof då jag absolut inte kan fotografera när det är så mörkt och dessutom massa lampor tända här och var så bilderna blir gula, men men bättre än ingenting iallafall att ha några bilder. Och sne är det ju det där med att jag ännu inte har vågat skaffa mig nått redigerings program, jag är rädd för att det ska vara så svårt att lära sig att jag antingen slänger datorn i golvet eller att det är kul men så mycket att lära sig att jag blir sittandes framför datorn och förösker lära mig nått som kommer ta flera år. 

 


 


 

 

 
 


  
 
 
 

 
 

 
 
 
 
 

 
 
 
-byErina, Familjen, Högtider, JUL 2015, Wilma 2015, Wilmer 2015 | | Kommentera |
Upp