Ahlgrens bilar pannacotta


Förberedelserna inför morgondagens nyårsmeny är i full gång, efterrätten är klar här hemma nu och snart ska köttet läggas i marinad. Tänkte först visa efterrätten som vi ska bjuda på, det blir en pannacotta av ahlgrens bilar. Super duper god om ni frågar mig, och så simpel att göra. Att som behövs för ca 6 portioner är 2 påsar ahlgrens bilar och 4,5dl grädde.

2 påsar ahlgrens bilar, 4,5dl grädde, en sax och några champagne glas

Steg 1. Fördela färgerna var för sig

Steg 2. Klipp sönder bilarna av den färgen du vill börja med, ju mindre bitar desto snabbare vid nästa steg.
Glöm inte att spara några bilar till dekoration, jag brukar spara en färg av varje bil till varje portion/glas.

Steg 3. Häll upp 1,5dl grädde och de gröna bilarna (ca 40st) i en kastrull och värm upp tills bilarna smält

Steg 4. Fördela pannacotta blandningen i glasen och ställ sedan i i kyl eller frys så det får stelna. Jag brukar ställa in i frysen och det tar ca 15-20min tills pannacottan stelnat. Under tiden klipper jag nästa omgång bilar.

Steg 5. Samma sak med de rosa bilarna, blanda med 1,5dl grädde och koka med
bilarna tills dom smält och häll sedan upp i glasen och in i kylen eller frysen. 

Steg 6. Samma sak görs även här, grädde och vita bilar har kokats samman för att sedan hällas upp i glas.
Och in i kylen/frysen en sista omgång innan det ska dekoreras. 

Steg 7. Dekorera med bilar. Sen ställer jag in i kylen under natten och serverar precis som dom är.


Jag lovar er en super duper god efterätt med underbara smaker och färger. Om man vill kan man även hjälpa till med lite karamellfärg i den gröna och rosa blandningen. Jag brukar ha i 2 droppar, idag gick det lite för snabbt för mig dock så råkade ha ca 5-6 droppar. Vanligtvis brukar färgerna bli ännu ljusare och härligare, men smaken blir såklart den samma så det gör inte så mycket. Tiden det tar att göra är ca 1 timma om man ställer glasen i frysen mellan varje färg annars tar det ca 2 timmar i kylen att stelna, vilket tar ca 6 timmar sammanlagt då. Så använd frysen så går det snabbare. 
 
 
-byErina, Jag bakar | ahlgrens bilar, ahlgrens bilar pannacotta, efterrätt, nyårsmeny, pannacotta, recept | |
#1 - - Jenni :

Gud så gott det ser ut, måste prova detta nån gång

Svar: Det gör du helt rätt i, super lätt och super gott
Erina Tomasson

#2 - - Robex Lundgren:

fint

Svar: Tack snälla
Erina Tomasson

#3 - - K- S:

Bilar som är så gott, snyggt gjort!

Svar: Ja det är farligt gott, och en pannacotta på ahlgrens bilarna är ännu godare än att bara äta bilarna.
Erina Tomasson

#4 - - Ellen Delin:

Otroligt kreativt!

Svar: Tack snälla, super kul att höra
Erina Tomasson

#5 - - Cajsa:

Så himla kreativt och fint!

Svar: Tack snälla vad glad jag blir
Erina Tomasson

#6 - - M:

Hej! Det behövs inge mer än grädde å bilar? Typ socker :-)

Svar: Grädde och bilar är enda ingrediensen 👌
Erina Tomasson

#7 - - Johanna:

Vad häftigt! :) Och fina de blev!!

Svar: tack snälla, detta är både en fin och god dessert
Erina Tomasson

#8 - - Sofie:

Hej Erina! Sååå himla härliga! Detta måste jag bara göra! Duktiga du! Kan man förvara dom i kylskåpet sen under natten?

Svar: Hej. Vad kul att höra, absolut kan du förvara dom i kylen under natten, jag förbereder alltid dagen innan :) Lycka till
Erina Tomasson

#9 - - Birgit:

Tack för mycket bra beskrivning. Så bra med alla bilder och så enkelt.
Jag testade att göra detta i går kväll. Det blev lyckat, så gott och dessutom vackra färger. Jag och mina gäster fick mersmak. Tusen tack.

Svar: Hej. Men vad kul att höra att du gillade mitt recept och ang smaken på panacottan så kan jag bara hålla med, det är såååå gott.
Erina Tomasson

Upp